Kinoteekki 22.04.2022


Kinoteekki audio


The Lost City

Seikkailu
Ensi-ilta: 15.4.2022
Kesto: 1 t 52 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Adam Nee
Pääosissa: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe

Erakoitunut kirjailija Loretta Sage (Sandra Bullock) ja hänen kirjojensa kannessa esiintyvä miesmalli Alan (Channing Tatum) joutuvat pakenemaan viidakon läpi omalaatuisen miljardöörin kidnapattua Lorettan, ja pakotettua tämän etsimään kadonnutta aarretta. Vihreän timantin metsästys -elokuvasta (1984) innostuksensa saanut tarina ei onnistu toistamaan esikuvansa viihdyttävää vauhtia, eikä päähenkilöiden välistä kemiaa. Se on tylsähkö aarteenetsintäseikkailu, joka antaa paljon silmänruokaa, mutta ei juuri muuta. Kaksi tähteä.


Tytöt Tytöt Tytöt

Draama, Kotimainen
Ensi-ilta: 14.4.2022
Kesto: 1 t 41 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Alli Haapasalo
Pääosissa: Linnea Leino, Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen

Sundance festivaalien yleisöpalkinnon voittanut Alli Haapasalon ohjaama Tytöt tytöt tytöt, kertoo aikuisuuden kynnyksellä olevien nuorten naisten rakkaudennälästä ja elämänsä suunnan hakemisesta. Tyttöjen käsitys rakkaudesta on romanttisten höpötarinoiden tasolla. Alun teinisekoilujen jälkeen tarina ja sen hahmot alkavat oikeasti kiinnostamaan. Kolme ja puoli tähteä.


The Northman

Toiminta
Ensi-ilta: 22.4.2022
Kesto: 2 t 17 min
Levittäjä: Finnkinon teatterilevitys
Ohjaaja: Robert Eggers
Pääosissa: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Willem Dafoe

Viikinkiaikaan sijoittuvassa The Northman, Irlannissa olevan viikinkivaltakunnan nuori prinssi aikoo kostaa isänsä murhan. Veljensä murhannut mies on joutunut pakenemaan anastamastaan kuningaskunnasta Islantiin. Prinssi tekeytyy orjaksi toteuttaakseen kostonsa. Skandinaaviset tarut hyvin tuntevan käsikirjoittajan tarinasta on Robert Engers ohjannut synkän ja sujuvan tarinan, jota Irlannin ja Islannin jylhät maisemat hyvin tukevat. Neljä tähteä.