Kinoteekki 29.04.2022


Kinoteekki audio


The Tourist

Draama, jännitys
TV-sarja: 2022
Jaksojen kesto: noin 60 min
Levitys: HBO Max
Ohjaajat: Chris Sweeney, Daniel Nettheim
Pääosissa: Jamie Dornan, Danielle Macdonald, Shalom Brune-Franklin

Mies herää Australian takamailla auto-onnettomuuden jälkeen muistinsa menettäneenä. Hänellä ei ole passia eikä rahaa. Siitä alkaa Jamie Dornanin tähdittämä sarja The Tourist (HBO Max), jossa miehen täytyy saada selville, kuka hän on, ja miksi hänet halutaan tappaa. Hän saa yllättäen avukseen leppoisan maalaiskylän naispoliisin, jonka kanssa he päätyvät vaarasta toiseen. Epätasainen, mutta hyvin viihdyttävä sarja pitää katsojan mukana selvittämässä mysteerimiehen taustaa. Kolme tähteä.


The Happy Worker

Dokumentti
Ensi-ilta: 6.5.2022
Kesto: 1 t 20 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: John Webster

Dokumenttielokuva The Happy Worker kertoo nykypäivän toimistotyöstä ja sen historiasta. Dokumentti koostuu asiantuntijoiden haastatteluista, tietoiskuista sekä burnout-vertaistukiryhmän jäsenten kokemuksista. Yle Areenan tarjontaan sopivan dokumentin rakenne on hyvä, mielenkiinto pysyy yllä ja puolentoista tunnin kesto on juuri sopiva. Kolme tähteä.


All of Us Are Dead

Jigeum Uri Hakgyoneun
Draama, kauhu, toiminta
TV-sarja: 2022-
Jaksojen kesto: 60-70 min
Levitys: Netflix
Sarjan luojat: Chun Sung-il, Lee Jae-kyoo, Kim Nam-su
Pääosissa: Ji-hu Park, Chan-Young Yoon, Yi-Hyun Cho, Park Solomon

Maailmalla suureen suosioon noussut eteläkorealainen Netflix-sarja All of Us Are Dead kertoo koulukiusatusta pojasta, jonka kemisti-isä koettaa auttaa häntä kehittäen tälle kehoa vahvistavan rokotteen. Se muuttaakin pojan raivokkaaksi olennoksi, joka puree kaikkia ympärillään ja raivoepidemia leviää Hyosanin lukiossa, jonka oppilaat alkavat epätoivoisesti taistella selviytymisestään. Taudin levitessä kaupunkiin nuoret tajuavat, ettei kukaan aikuinen ole tulossa heitä pelastamaan. Sarja on poikkeuksellisen hyvin kirjoitettu zombiekuvaus siinä mielessä, että pinnan alla kerrotaan aidoista asioista, nuoret saavat olla siinä hölmöjä ja melodramaattisia, tehdä virheitä ja olla välillä hyvin viisaita. Neljä tähteä.